Placinta macedoneana cu brinza

Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • 500 gr. iaurt
  • 500 gr. brinza de burduf iute
  • 500 gr. telemea usor sarata
  • 6 oua
  • ulei pentru uns tava
  • 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)

Mod de preparare

Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de brinza si ou. Cind se termina foile si brinza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii. Atentie!Foile trebuie sa ramina lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.
Se serveste calda, eventual cu sos tzatziki

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori