Aperitive rapide - purcelusi

Purcelusii sunt aperitive rapide si gustoase. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de faina, unt, cartofi, branza de vaci si oua.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr cartofi fierti si pasati
  • 250 gr branza de vaci
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou intreg batut
  • sare

Mod de preparare

Purcelusii sunt aperitive rapide si gustoase. Pentru aceasta reteta de aperitiv se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat moale, care se lasa la rece timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de 0,5 mm grosime. Se decupeaza rondele de 3 dimensiuni diferite cu ajutorul paharelor. Rondelele mari vor fi capul purcelului, rondelele mijlocii, taiate in 4 vor fi urechile, iar rondelele mici vor fi nasul. Se asaza rondelele mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu sarea. Pentru urechi se folosesc rondelele mijlocii. La fiecare set de rondele mari, se lipesc 2 patrimi din rondelele mijlocii. Se fac cu ajutorul unui pai doua gaurele pe rondelele mici si se lipesc pe rondelele mari, pentru nas. Pentru ochii purcelusului se folosesc seminte de floarea soarelui. Se introduce tava la cuptor si se lasa 15-20 de minute la copt.


Purcelusii sa pot servi atat calzi, cat si reci, sunt deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori