Quiche

Tofu l-am taiat cuburi si l-am pus putin la scurs, dupa care l-am pus intr-o tigaie si l-am "calit" (fara ulei) pana s-a mai "evaporat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Quiche

Ingrediente

  • 400g tofu
  • 100g dovleac
  • 300g cascaval ras
  • 2 oua
  • 120ml lapte de soia
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 lingura plina cu amidon
  • sare
  • piper
  • Sos de rosii si ardei:
  • 2 rosii potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 ceapa tocata
  • 3 linguri vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 5-6 frunze de busuioc tocate

Mod de preparare

Tofu l-am taiat cuburi si l-am pus putin la scurs, dupa care l-am pus intr-o tigaie si l-am "calit" (fara ulei) pana s-a mai "evaporat" din zeama pe care o lasa.

Dupa care l-am rasturnat pe niste servete de hartie (ca sa se mai absoarba si restul de zeama, fiindca tot mai lasa) si l-am lasat sa se raceasca.

Dovleacul l-am "fiert" cateva minute la microunde, apoi l-am taiat in bucati mici. Patrunjelul l-am tocat putin.

Intr-un castron am batut ouale, apoi am pus pe rand laptele de soia, dovleacul, patrunjelul, cascavalul ras, amidonul, sarea si piperul, apoi tofu si-am turnat totul intr-o forma rezistenta la foc si-am copt 40min. pana s-a rumenit frumos.

Cat timp se cocea quiche-ul am facut sosul: rosiile si ardeiul le-am taiat in bucati potrivite si le-am pus in blender pana s-au facut pasta.

Intr-o lingura de ulei am calit putin ceapa impreuna cu usturoiul, am turnat pasta de rosii si ardei, vinul alb, zaharul si-am lasat sa fiarba pana a mai scazut. Am presarat sare, piper si busuioc am amestecat si-am inchis focul.

Dupa ce quiche-ul s-a copt l-am lasat putin sa se racoreasca dupa l-am taiat.


L-am servit impreuna cu sosul de rosii si ardei. Reteta Quiche a fost propusa de CristinaK. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide