Quiche Lorraine cu brie este o reteta de tarta cu carne specific frantuzeasca. Pentru aceasta reteta trebuie sa pregatiti mai intai un aluat de tarta.
Faina, untul moale, oul, sarea si apa se pun in robot si se amesteca pana prind consistenta unui aluat, cca 2-3 min.
Se pune aluatul obtinut in folie alimentara si se tine 30 de min la rece. Dupa 30 de min punem aluatul intre 2 folii alimentare sau de copt si intindem o foaie un pic mai mare decat forma de tarta sau forma in care coacem (a mea are diametrul cca 30). Foaia obtinuta o punem in tava, apasam pe margini ca sa prinda forma onduleurile,iar pe deasupra dam cu sucitorul pt a elimina aluatul care ramane in plus pe margini si mai dam 15-20 de min la rece pana se intareste. Intre timp pregatim compozitia: ceapa o curatam,o taiem julienne (fideluta) si o sotam cu un pic de ulei, adaugam baconul si lasam cca 4-5 min la foc iute pana se rumenesc un pic,apoi lasam sa se raceasca.
Jumatate din cascaval il dam pe razatoarea mica,branza o taiem cubulete si le punem intr-un vas impreuna cu ouale amestecate cu laptele, condimentele, ceapa si baconul(racite).
Inainte de a pune aluatul in cuptor il intepam cu furculita si punem deasupra hartie de copt peste care punem fasole boabe sau orez pt a nu se umfla.
Punem aluatul in cuptor cca 15 min la 200 de grade sau pana s-a rumenit un pic pe margini (nu tb sa fie copt decat pe jumatate). Scoatem aluatul dupa 15 min eliminam hartia, reglam cuptorul la 180 de grade, apoi turnam compozitia obtinuta, cascavalul ramas dat pe razatoarea mica deasupra si dam iar la cuptor pt cca 30 de min la 180 de sau pana se rumeneste frumos pe deasupra.
Quiche Lorraine poate fi un mic dejun consistent,un pranz la casoleta sau o cina copioasa. Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald, se face foarte usor si sigur va fi placut de toata familia.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii