Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza este o reteta de aperitiv festiv, delicios si ingenios, perfect pentru orice petrecere sau sarbatoare.
In primul rand se prepara clatitele de sfecla rosie.
Cele 4 sfecle rosii trebuie curatate de coaja si fierte, apoi pasate in blender pana devin un piure.
Faina se pune intr-un bol, se adauga ouale si putina sare, se amesteca, se adauga si piure-ul de sfecla si apa minerala, mixand continuu, astfel incat sa obtinem un aluat de consistenta aluatului de clatite.
Se prajesc clatitele pe rand si se lasa deoparte.
Crema de branza cu smantana se pune in blender alaturi de ceapa verde spalata si taiata rondele, marar si patrunjel si se paseaza bine. Se adauga sare sau suc de lamaie dupa gust.
Ardeiul rosu se spala si se taie bastonase.
Se ia o clatita, se unge bine pe toata suprafata cu crema de branza, se adauga o felie de ardei pe partea din care incepem sa rulam, si se ruleaza bine.
Se repeta procedura pentru toate clatitele, dupa care se dau la frigider.
Rondelele de clatite de sfecla cu crema de branza se scot de la frigider si se taie bucati, servindu-se pe un platou alaturi de alte aperitive festive.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii