Rulada cu branza telemea

Rulada cu branza telemea este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Branza se amesteca cu smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 500 g
  • untura - 50 g
  • branza telemea - 800 g
  • oua - 6 bucati
  • gris - 100 g
  • smantana - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Rulada cu branza telemea este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se framanta. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Branza se amesteca cu smantana, grisul si 3 oua. Din 450 g faina, 2 oua, untura, sare si 150 ml de apa se framanta o coca de consistenta potrivita, care se lasa in repaos cca 20 de minute. Coca se unge cu ulei, se imparte in 2 bucati si se intinde foi subtiri pudrate cu faina. Pe foi se aseaza compozitia de branza si se ruleaza. Rulourile obtinute se aseaza in tava unsa cu ulei, se ung la suprafata cu ou batut si se pun in cuptor.

Rulada cu branza telemea dupa cateva minute se portioneaza si se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc