Rulada cu diverse umpluturi

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga laptele rece cca 300 ml se omog

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • 160 gr unt sarat la topit
  • 140 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • umplutura:ciuperci congelate
  • branza gruyere
  • spanac
  • branza feta

Mod de preparare

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit.

Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina).

Se amesteca totul bine.

Se adauga laptele rece cca 300 ml se omogenizeaza.

Se ia deoparte cratita, se adauga 4 oua mari. Trebuie sa aiba o consistenta de smantana mai groasa.

Turnati acest amestec in tava tapetata cu hartie. Aplecati tava, ca sa *curga* aluatul peste tot.

Sa da la cuptor la temp de 180°C-190°C, maxim 200°C. Nu va speriati daca face *valuri*, e normal.

Apoi asezati pe tava un prosop udat, si rasturnati tava cu fundul in sus.

Asezati umplutura: ciuperci-congelate ( facute in tigaie cu ulei, 1 catel usturoi. Dupa ce sunt aproape gata 1 lingura de faina,lapte si smantana- sa rezulte un fel de ciulama) si gruyere ras mare sau cu umplutura de spanac si feta(telemea).

Incepeti sa rulati cu ajutorul prosopului ud. Lasati-le *rulate* in prosop sa se raceasca total.

Dupa ce s-a racit si sta *rulata* bine, se scoate rulada din prosop

si se repune in tava cam 15 min la 180-200°C pana se rumeneste bine.

Le puteti pune in congelator in prosop, sau ceea ce fac mai eu cateodata, cu grija (ca e fragila)asezate in punga si congelate.

1.aceste prosoape le folosesc doar la rulade, caci s-au mai patat de la aluat de grasime, si cu tot spalatul la 90°C tot raman patate.

2. am remarcat ca se pastreaza mai bine in congelator in prosop. nu se *scorojesc*capetele.
Pofta buna!

Reteta Rulada diverse umpluturi a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide