Se pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga laptele rece cca 300 ml se omog
Se pun cca 160 gr unt sarat la topit.
Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina).
Se amesteca totul bine.
Se adauga laptele rece cca 300 ml se omogenizeaza.
Se ia deoparte cratita, se adauga 4 oua mari. Trebuie sa aiba o consistenta de smantana mai groasa.
Turnati acest amestec in tava tapetata cu hartie. Aplecati tava, ca sa *curga* aluatul peste tot.
Sa da la cuptor la temp de 180°C-190°C, maxim 200°C. Nu va speriati daca face *valuri*, e normal.
Apoi asezati pe tava un prosop udat, si rasturnati tava cu fundul in sus.
Asezati umplutura: ciuperci-congelate ( facute in tigaie cu ulei, 1 catel usturoi. Dupa ce sunt aproape gata 1 lingura de faina,lapte si smantana- sa rezulte un fel de ciulama) si gruyere ras mare sau cu umplutura de spanac si feta(telemea).
Incepeti sa rulati cu ajutorul prosopului ud. Lasati-le *rulate* in prosop sa se raceasca total.
Dupa ce s-a racit si sta *rulata* bine, se scoate rulada din prosop
si se repune in tava cam 15 min la 180-200°C pana se rumeneste bine.
Le puteti pune in congelator in prosop, sau ceea ce fac mai eu cateodata, cu grija (ca e fragila)asezate in punga si congelate.
1.aceste prosoape le folosesc doar la rulade, caci s-au mai patat de la aluat de grasime, si cu tot spalatul la 90°C tot raman patate.
2. am remarcat ca se pastreaza mai bine in congelator in prosop. nu se *scorojesc*capetele.
Pofta buna!
Reteta Rulada diverse umpluturi a fost propusa de stella pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii