Se pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga laptele rece cca 300 ml se omog
Se pun cca 160 gr unt sarat la topit.
Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina).
Se amesteca totul bine.
Se adauga laptele rece cca 300 ml se omogenizeaza.
Se ia deoparte cratita, se adauga 4 oua mari. Trebuie sa aiba o consistenta de smantana mai groasa.
Turnati acest amestec in tava tapetata cu hartie. Aplecati tava, ca sa *curga* aluatul peste tot.
Sa da la cuptor la temp de 180°C-190°C, maxim 200°C. Nu va speriati daca face *valuri*, e normal.
Apoi asezati pe tava un prosop udat, si rasturnati tava cu fundul in sus.
Asezati umplutura: ciuperci-congelate ( facute in tigaie cu ulei, 1 catel usturoi. Dupa ce sunt aproape gata 1 lingura de faina,lapte si smantana- sa rezulte un fel de ciulama) si gruyere ras mare sau cu umplutura de spanac si feta(telemea).
Incepeti sa rulati cu ajutorul prosopului ud. Lasati-le *rulate* in prosop sa se raceasca total.
Dupa ce s-a racit si sta *rulata* bine, se scoate rulada din prosop
si se repune in tava cam 15 min la 180-200°C pana se rumeneste bine.
Le puteti pune in congelator in prosop, sau ceea ce fac mai eu cateodata, cu grija (ca e fragila)asezate in punga si congelate.
1.aceste prosoape le folosesc doar la rulade, caci s-au mai patat de la aluat de grasime, si cu tot spalatul la 90°C tot raman patate.
2. am remarcat ca se pastreaza mai bine in congelator in prosop. nu se *scorojesc*capetele.
Pofta buna!
Reteta Rulada diverse umpluturi a fost propusa de stella pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii