Rulada cu diverse umpluturi

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga laptele rece cca 300 ml se omog

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • 160 gr unt sarat la topit
  • 140 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • umplutura:ciuperci congelate
  • branza gruyere
  • spanac
  • branza feta

Mod de preparare

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit.

Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina).

Se amesteca totul bine.

Se adauga laptele rece cca 300 ml se omogenizeaza.

Se ia deoparte cratita, se adauga 4 oua mari. Trebuie sa aiba o consistenta de smantana mai groasa.

Turnati acest amestec in tava tapetata cu hartie. Aplecati tava, ca sa *curga* aluatul peste tot.

Sa da la cuptor la temp de 180°C-190°C, maxim 200°C. Nu va speriati daca face *valuri*, e normal.

Apoi asezati pe tava un prosop udat, si rasturnati tava cu fundul in sus.

Asezati umplutura: ciuperci-congelate ( facute in tigaie cu ulei, 1 catel usturoi. Dupa ce sunt aproape gata 1 lingura de faina,lapte si smantana- sa rezulte un fel de ciulama) si gruyere ras mare sau cu umplutura de spanac si feta(telemea).

Incepeti sa rulati cu ajutorul prosopului ud. Lasati-le *rulate* in prosop sa se raceasca total.

Dupa ce s-a racit si sta *rulata* bine, se scoate rulada din prosop

si se repune in tava cam 15 min la 180-200°C pana se rumeneste bine.

Le puteti pune in congelator in prosop, sau ceea ce fac mai eu cateodata, cu grija (ca e fragila)asezate in punga si congelate.

1.aceste prosoape le folosesc doar la rulade, caci s-au mai patat de la aluat de grasime, si cu tot spalatul la 90°C tot raman patate.

2. am remarcat ca se pastreaza mai bine in congelator in prosop. nu se *scorojesc*capetele.
Pofta buna!

Reteta Rulada diverse umpluturi a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc