Un aperitiv deosebit!
Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, faina, spanacul stors bine, mararul tocat fin, sare, un praf de menta si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca. 15 min, la foc potrivit. Dupa ce se coace blatul, se desprinde de pe hartie, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata morcovii de coaja, apoi se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se opreste unul intreg care se taie pe lung, in doua bucati, restul se da la blender, pana se face un piure fin. Se mixeaza urda cu untul moale, apoi se imparte in doua parti; o parte se amesteca cu piureul de morcov si un praf de boia dulce, apoi se condimenteaza cu sare, un praf de maghiran si piper, dupa gust. Cealalta parte se mixeaza cu branza topita, mararul tocat fin, coaja rasa de lamaie si piperul cu lamaie. Se mai sareaza daca dorim, dupa gust. Pe blatul rece din spanac. se intinde umplutura de cas cu morcovi, apoi cu grija, intindem umplutura de cas cu branza topita, fara a o amesteca cu cealalta umplutura, si pe latura lunga, se insira jumatatile de morcov. Se ruleaza usor, ajutandu-ne de hartia de copt, se da la rece, cel putin doua ore inainte de a o taia felii. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii