Rulada de spanac cu branza si ardei

Rulada de spanac cu branza si ardei este un aperitiv minunat ce poate fi servit la orice ocazie festiva sau petrecere.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulada de spanac cu branza si ardei

Ingrediente

  • Pentru blatul de rulada:
  • 350 de grame de spanac
  • lasat la dezghetat si bine scurs de lichid
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • Pentru crema de branza cu ardei:
  • 150 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval
  • 50 de grame de unt la temperatura camerei
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ouale, spanacul si smantana, apoi se bat bine cu furculita.
Se adauga sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi se adauga si faina. Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.

Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet rulat in hartia de copt.
Intre timp se prepara crema de branza, dand la blender toate ingredientele (branza,cascavalul si untul). Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete dupa care in amestecam su pasta de branza.
Blatul racit se desface din hartia de copt si se pune deasupra crema de branza cu ardei.

Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!


Rulada de spanac cu branza si ardei se serveste rece ca aperitiv alaturi de sos iutel http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/altele/sos-iutel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri papuci
1
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.

Salam de biscuiţi reţetă
Sarmalute in foi de varza
3
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Ciorba de porc cu legume
5
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita