Rulouri cu parmezan si rozmarin

Eu aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata. Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu parmezan si rozmarin

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 gr unt
  • 25 gr untura de buna calitate
  • 10 gr sare
  • 50 gr zahar
  • 75 gr parmezan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura mare cu rozmarin tocat

Mod de preparare

Eu aluatul l-am facut la masina de paine.

Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata.

Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s-a lipit de geamul masinii.

In cazul in care il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Faceti o groapa in faina, adaugati drojdia dizolvata in putina apa calduta si putin zahar (din cantitatile retetei) si apoi adaugati grasimea, zaharul ramas, rozmarinul si lasati sa creasca in jur de 2 ore intr-un loc caldut.

Intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire (eu l-am intins mai gros din lipsa de timp), pudram cu parmezanul ras si apasam usor ca sa intre cat de cat parmezanul in aluat.

Rulam si taiem din el bucatele destul de groase

Asezam rulourile in picioare in tava: le lasam 15 minute la crescut in cuptorul usor cald.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.Ungem rulourile cu un ou batut si dupa ce se incinge cuptorul le bagam.

Dupa 20 minute sunt gata.
Pofta buna!

Reteta Rulouri cu parmezan si rozmarin a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu parmezan gasiti aici:

Rulouri cu sunca si branza,

Tort sarat,

Cheese Breadsticks (grisine)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura cu crema de lamaie si  mascarpone
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.

Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide