Rulouri cu parmezan si rozmarin

Eu aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata. Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu parmezan si rozmarin

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 gr unt
  • 25 gr untura de buna calitate
  • 10 gr sare
  • 50 gr zahar
  • 75 gr parmezan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura mare cu rozmarin tocat

Mod de preparare

Eu aluatul l-am facut la masina de paine.

Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata.

Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s-a lipit de geamul masinii.

In cazul in care il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Faceti o groapa in faina, adaugati drojdia dizolvata in putina apa calduta si putin zahar (din cantitatile retetei) si apoi adaugati grasimea, zaharul ramas, rozmarinul si lasati sa creasca in jur de 2 ore intr-un loc caldut.

Intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire (eu l-am intins mai gros din lipsa de timp), pudram cu parmezanul ras si apasam usor ca sa intre cat de cat parmezanul in aluat.

Rulam si taiem din el bucatele destul de groase

Asezam rulourile in picioare in tava: le lasam 15 minute la crescut in cuptorul usor cald.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.Ungem rulourile cu un ou batut si dupa ce se incinge cuptorul le bagam.

Dupa 20 minute sunt gata.
Pofta buna!

Reteta Rulouri cu parmezan si rozmarin a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu parmezan gasiti aici:

Rulouri cu sunca si branza,

Tort sarat,

Cheese Breadsticks (grisine)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa