Rulouri de clatite umplute

Sunt absolut grozave, mai ales calde

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de clatite umplute

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare roz
  • 4 linguri iaurt gras
  • 600 ml lapte dulce
  • 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr bacon
  • pentru crusta:
  • pesmet de paine
  •  oregano
  • cimbru
  • sare
  • chilli
  • turmeric pudra
  •  1 ou de gaina
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia.

Incalzim o tigaie de clatite, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Intoarcem pe celalalta parte. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Taiem baconul cubulete, si branza in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.

Pesmetul il amestecam cu cate putin din fiecare condiment.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.

Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute (180 - 200 grade C), pentru aproximativ 7-8 minute.

Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci