Rulouri de clatite umplute

Sunt absolut grozave, mai ales calde

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de clatite umplute

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare roz
  • 4 linguri iaurt gras
  • 600 ml lapte dulce
  • 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr bacon
  • pentru crusta:
  • pesmet de paine
  •  oregano
  • cimbru
  • sare
  • chilli
  • turmeric pudra
  •  1 ou de gaina
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia.

Incalzim o tigaie de clatite, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Intoarcem pe celalalta parte. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Taiem baconul cubulete, si branza in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.

Pesmetul il amestecam cu cate putin din fiecare condiment.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.

Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute (180 - 200 grade C), pentru aproximativ 7-8 minute.

Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!