Smorgastarta (Tort aperitiv) este o reteta culinara deosebita, perfecta pentru a fi servita la diferite ocazii festive sau petreceri. Cu mai multe tipuri de crema de branza si blat de aluat de paine, n-are cum sa nu fie altfel decat delicioasa!
Preparare blaturi din paine:
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru,rasturnam aluatul si-i framantam usor.Punem apoi in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Cand e crescut presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si-i framantam usor. Impartim in doua.
Punem aluatul in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt si-l mai lasam sa creasca 20-30 minute.
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Lasam sa se raceasca taiem capacul de deasupra si il indepartam apoi taiem fiecare painica in trei blaturi egale. La final vom obtine sase blaturi.
Cat stau painicile la cuptor pregatim cremele pentru umplut.
Preparare crema de branza cu verdeturi:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Tocam marunt verdeturile si le adaugam peste crema de branza.
Asezonam cu sare si piper alb, omogenizam apoi lasam deoparte. Atentie nu se pastreaza la frigider ci la temperatura camerei.
Preparare crema de branza cu ardei:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.Tocam marunt ardeiul si adaugam.
Asezonam cu sare si boia de ardei. Puteti folosi dulce sau iute, dupa preferinte.Omogenizam.
Preparare crema de branza cu marar:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam mararul tocat marunt.
Punem si coaja rasa de la o limeta apoi omogenizam compozitia.
Preparare crema de branza cu somon:
Frecam crema de branza cu untul la temperatura camerei apoi adaugam smantana.
Adaugam somonul afumat taiat fasii.
Mixam cu ajutorul blenderului vertical ca sa facem pasta somonul apoi adaugam zeama de la o limeta si o lingura de icre rosii.
Incepem asamblarea torturilor:
Punem pe un platou primul blat si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Punem peste el crema de branza cu marar si nivelam.
Asezam urmatorul blat si apoi crema de branza cu somon afumat. Nivelam.
Punem deasupra ultimul blat si dam la frigider peste noapte.
La fel procedam si pentru tortul cu verdeturi si ardei.
Dupa ce au stat la frigider si s-au intarit cremele indepartam cu grija inelele din jurul torturilor. Imbracam ambele torturi cu un strat subtire de crema de branza
Tortul cu crema de branza si somon il imbracam cu feliile de branza topita. Decoram cu trandafirasi din somon si crengute de marar. Facem o bordura deasupra din icre rosii .
La baza decoram cu feliute de lamaie.
Tortul cu crema de verdeturi il decoram cu mezelurile cu care facem o bordura la baza.Apoi un rand de masline feliate si deasupra un rand din frunze de patrunjel.
Deasupra facem trandafiri din mezeluri si morcovi , garnisim cu patrunjel si presaram frunzulite de ceapa tocata.
Tortul aperitiv il servim felii, ca si un tort dulce :).
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii