Tarta aperitiv cu dovlecel, masline si telemea

Daca aveti pofta de o tarta sarata si usor de pregatit, va recomand sa o incercati pe aceasta. Este foarte gustoasa, crocanta la exterior si extra rapida.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta aperitiv cu dovlecel, masline si telemea

Ingrediente

  • 1 bucata dovlecel (mic si fraged)
  • 1 morcov mic
  • 10- 12 masline fara samburi
  • 50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
  • 2 oua
  • 1 cub cascaval
  • 3 lg ulei masline
  • 1 cana faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picant, nu mai adaugati piper)
  • oregano uscat

Mod de preparare

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Maslinele se taie transversal in jumatate. Telemeaua se rade si ea. Preincalzim cuptorul. Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea "inchegata", adaugati un pic de apa. Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval. Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda. Este la fel de buna ca o pizza! O bere poate fi de ajutor sa stinga gustul picant si sarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide