Tarta cu branzeturi si sunca - Reteta video

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina
  • In plus:
  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul
  • Umplutura:
  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • o ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!


Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.


Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta