Tarta cu branzeturi si sunca - Reteta video

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina
  • In plus:
  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul
  • Umplutura:
  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • o ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!


Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.


Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide