Tarta taraneasca

Tarta taraneasca este o tarta cu legume si carne, plina de savoare si care, cu siguranta, va face deliciul meselor in familie, alaturi de cei dragi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta taraneasca

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • Costita afumata 300 g
  • Smantana 150 g
  • Oua 3 buc
  • Sare
  • Piper
  • 2 ardei grasi rosii.
  • Pentru aluat:
  • Faina 200 g
  • Unt 100 g
  • Untura 30 g
  • 2 linguri de apa.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul si untura si apa pana se obtine un aluat. Se intinde o foaie de aluat mai mare decat fundul formei tapetate cu unt.Se taie costita felii si se asaza peste aluat ardeii taiati feliute se calesc in tigaie dupa care ii adaugam si pe ei peste costita, dupa care batem bine ouale cu smanana si adaugam in tava peste restul compozitiei sare ,piper si se da la cuptor pentru 30-35 minute.


Cand este rece, tarta taraneasca se taie cel mai bine si o putem servi alaturi de un sos iutel de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci