Tiropita

Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o sala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiropita

Ingrediente

  • 200 g branza feta
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de placinta
  • susan

Mod de preparare

Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

Se prepara sosul bechamel din unt, faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici. Se taie foile de placinta in dreptunghiuri si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior. Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins , timp de 15-20 minute.


Se pot consuma atat calde cat si reci.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci