Tofu prajit

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g Tofu/ este mai bun cel afumat
  • 15 g ciuperci uscate aromate/ Shiitake
  • 20 g ghimbir proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos de soia
  • putin zahar
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora.

Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-auriu. Se scoate tofu din ulei , iar in uleiul ramas prajim prima data ceapa rosie taiata in rondele pana devine sticloasa. Apoi adaugam ciupercile aromate foliate si ghimbirul , apoi asezonam cu sos de soia, piper, vegeta si foarte putin zahar. Prajim in continuare timp de 5 minute pe foc mediu. Adaugam tofu prajit si apa in care au fost inmuiate ciupercile. Fierbem sub capac timp de aprox. 10 minute. Luand jos capacul, amestecam continu pana se se indeasa.

Se poate folosi de catre vegetarieni ca fel de mancare separate, dar si se potriveste si ca garnitura la friptura de carne.
Alte retete

Dovlecei cu branza

Zacusca ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci