Tofu prajit

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g Tofu/ este mai bun cel afumat
  • 15 g ciuperci uscate aromate/ Shiitake
  • 20 g ghimbir proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos de soia
  • putin zahar
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora.

Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-auriu. Se scoate tofu din ulei , iar in uleiul ramas prajim prima data ceapa rosie taiata in rondele pana devine sticloasa. Apoi adaugam ciupercile aromate foliate si ghimbirul , apoi asezonam cu sos de soia, piper, vegeta si foarte putin zahar. Prajim in continuare timp de 5 minute pe foc mediu. Adaugam tofu prajit si apa in care au fost inmuiate ciupercile. Fierbem sub capac timp de aprox. 10 minute. Luand jos capacul, amestecam continu pana se se indeasa.

Se poate folosi de catre vegetarieni ca fel de mancare separate, dar si se potriveste si ca garnitura la friptura de carne.
Alte retete

Dovlecei cu branza

Zacusca ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori