Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme.
Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme. Se pregateste maiaua dupa metoda cunoscuta. Pina creste maiaua, se pune faina cernuta intr-un vas, se face un cuib in mijloc si se pune sare , zaharul, oul si untul topit. Cind maiaua a crescut se pune in vasul cu faina si se amesteca , adaugind laptele caldut pina se obtine un aluat bun de framintat dar, mai moale decit cel de piine. Se framinta aluatul cu putin ulei daca se lipeste de miini cam 15-20 de minute. Se da apoi aluatul acoperit la dospit cam 1 ora. Se pregateste o cratita de 2kg, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul. Cind e crescut, aluatului i se da forma de sfera si se puna in cratita. Se mai lasa acoperit sa creasca in forma cam 20-30 minute, apoi se da la copt. Esta gata cam in 40-45 de minute, depinde de cuptor si cind e auriu, deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei. Blatul, fiind rece se taie in 3 parti. Capacul de deasupra se taie in cuburi, acestea vor forma fata tortului. Se unge fiecare sectiune cu pastele obtinute, cea cu sunca presata ,apoi cea de pate si ultima cea de brinza, peste care se aseaza cuburile de aluat in mod "dezordonat". Se imbraca pe laterale tortul cu maioneza si cascavalul ras mare, iar deasupra, peste cuburile de aluat se spriteaza maioneza cu o punga si se orneaza dupa inspiratie si disponibilitati. Se tine la frigider pina la servire. Puteti folosi si alte paste din alte ingrediente dupa gusturi si preferinte.
Se serveste rece.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii