Tortul aperitiv mozaic este un aperitiv deosebit pe care-l puteti pregati cu succes la orice ocazie de sarbatoare. Este un aperitiv cu gusturi fine, diferit de aperitivele clasice cu care suntem obisnuiti.
Reteta in sine este usor de preparat, cu exceptia unor combinatii de ingrediente destul de inedite pentru noi care consumam in mare doar clasicele retete romanesti mostenite din batrani! Dar am zis ca e momentul sa mai incercam si noutati ca n-o fi foc!
Pentru salata de pui:
Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza. Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie. La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!
Salata de oua:
Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper, apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.
Pesto de branza:
Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.
Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!
Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un model ceva de genul incercarii mele (sau cu mai mult talent).
Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare mai mult sau mai putin reusita!
Peste feliile de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine. Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine. Peste stratul de paine continuam cu pestoul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare. Inchidem tortul cu paine, imbracam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.
Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pestoul de branza oprit!
Reteta de Tort aperitiv mozaic a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.
Serviti tortul aperitiv mozaic de la rece. Este perfect pentru mesele de sarbatoare.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsO fi cineva care sa nu iubeasca gogosile? Nu cred, dar suntem noi, doamnele, care ne retinem sa mancam, cu toate ca poftim...
Gogosi de post, vanilateIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii