Tortul aperitiv mozaic este un aperitiv deosebit pe care-l puteti pregati cu succes la orice ocazie de sarbatoare. Este un aperitiv cu gusturi fine, diferit de aperitivele clasice cu care suntem obisnuiti.
Reteta in sine este usor de preparat, cu exceptia unor combinatii de ingrediente destul de inedite pentru noi care consumam in mare doar clasicele retete romanesti mostenite din batrani! Dar am zis ca e momentul sa mai incercam si noutati ca n-o fi foc!
Pentru salata de pui:
Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza. Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie. La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!
Salata de oua:
Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper, apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.
Pesto de branza:
Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.
Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!
Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un model ceva de genul incercarii mele (sau cu mai mult talent).
Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare mai mult sau mai putin reusita!
Peste feliile de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine. Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine. Peste stratul de paine continuam cu pestoul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare. Inchidem tortul cu paine, imbracam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.
Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pestoul de branza oprit!
Reteta de Tort aperitiv mozaic a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.
Serviti tortul aperitiv mozaic de la rece. Este perfect pentru mesele de sarbatoare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii