Bomboane cu pateu de ficat si stafide

Curatati de coaja si de samburi perelesi se taie cubulete. Se caleste apoi 5-7 minute intr-o tigaie de teflon in care ati pus 25 gr. unt. Se indeparte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g pateu de ficat
  • un pachet de foi de placinta
  • 2 pere
  • 50 gr. stafide
  • 50 gr. unt
  • 1 lingura cu otet de mere
  • piper proaspat pisat

Mod de preparare

Curatati de coaja si de samburi perelesi se taie cubulete. Se caleste apoi 5-7 minute intr-o tigaie de teflon in care ati pus 25 gr. unt. Se indeparteaza surplusul de grasime folosind o bucata de hartie absorbanta. Se clateste tigaia cu putin otet, se repune perele si se adauga stafidele si o jumatate de lingurita de piper macinat. Incalziti usor.

Pentru a realiza invelisul bomboanelor, decupati din foile de placinta 18 dreptunghiuri, avand fiecare laturile de 15/10 cm. repartizati pe ele perele si stafidele in mod egal, apoi se pune cate o lingurita de pateu. Se rasuceste foile si pentru a abtine forma bomboanelor legati-le la fiecare capat cu ata. Se aseaza bomboanele pe o tava de teflon, apoi stropiti-le cu unt topit. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc.


Alaturi de o cupa de sampanie. Se servesc atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori