Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri untura sau margarina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 cub de drojdie de bere cnorr (42 g)
  • 250 gr carne tocata de porc mai slaba
  • 200 g ficat de porc

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in care se pune untura si pe margini se presara sarea si piperul. Cand maiaua a crescut se diluiaza cu cateva linguri de apa cada si se toarna in gaura din faina si 50 ml apa calda si se incepe plamaditul. Daca mai este necsar se mai toarna apa calda, dar sa fim atenti sa nu turnam prea multa. Aluatul este bun cand nu se mai prinde de mana. In caz ca se prinde mai adaugam catv linguri de faina. Se lasa sa dospeasca 30-40 minute.

In acest timp facem tocatura din carnea si ficatul trecut prin masina cu gauri potrivite, Se toaca verdeata, cate o legatura de ceapa verde, una de usturoi una de amrar si patrunjel. Se amesteca bine si se condimenteaza cu condimente de carnati. se caleste in unt pana incepe carnea sa isi schimbe culoarea. se lasa sa se raceasca. Unora le place a aceasta compozitie sa fie dreasa cu cascaval ras.

Se portioneaza aluatul in 8 portii si din fiecare se face cate o foaie subtire care sa ia forma unui trunchi de triunghi echilateral, La circa 1 cm de fiecare latura se aseaza tocatura si se ruleaza, avand grija sa se lipeasca larurile si apoi aducandu-se varfurile in semicerc. Se pun pe tava unsa cu margarina si acoperita cu un praf de faina. Se da la cuptor circa 40-45 minute la foc iute, la inceput, circa 3-5 minute dupa care se da focul la mediu.
Se servesc simple ca aperitive cu tuica sau palinca alaturi ce alte aperitive pe post de painisoare.

Seara merg alaturi de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest...

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide