Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri untura sau margarina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 cub de drojdie de bere cnorr (42 g)
  • 250 gr carne tocata de porc mai slaba
  • 200 g ficat de porc

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in care se pune untura si pe margini se presara sarea si piperul. Cand maiaua a crescut se diluiaza cu cateva linguri de apa cada si se toarna in gaura din faina si 50 ml apa calda si se incepe plamaditul. Daca mai este necsar se mai toarna apa calda, dar sa fim atenti sa nu turnam prea multa. Aluatul este bun cand nu se mai prinde de mana. In caz ca se prinde mai adaugam catv linguri de faina. Se lasa sa dospeasca 30-40 minute.

In acest timp facem tocatura din carnea si ficatul trecut prin masina cu gauri potrivite, Se toaca verdeata, cate o legatura de ceapa verde, una de usturoi una de amrar si patrunjel. Se amesteca bine si se condimenteaza cu condimente de carnati. se caleste in unt pana incepe carnea sa isi schimbe culoarea. se lasa sa se raceasca. Unora le place a aceasta compozitie sa fie dreasa cu cascaval ras.

Se portioneaza aluatul in 8 portii si din fiecare se face cate o foaie subtire care sa ia forma unui trunchi de triunghi echilateral, La circa 1 cm de fiecare latura se aseaza tocatura si se ruleaza, avand grija sa se lipeasca larurile si apoi aducandu-se varfurile in semicerc. Se pun pe tava unsa cu margarina si acoperita cu un praf de faina. Se da la cuptor circa 40-45 minute la foc iute, la inceput, circa 3-5 minute dupa care se da focul la mediu.
Se servesc simple ca aperitive cu tuica sau palinca alaturi ce alte aperitive pe post de painisoare.

Seara merg alaturi de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap