Pasteta de pasare este o varianta nutritiva si bogata in ingrediente la banalul pate de pasare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in unt, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele. Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita
in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca la sfarsit, sosul sa fie scazut. Cand furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata.
Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu uleiul lor. Untul se freaca pana ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici. Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust.
Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca.
Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri; se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii