• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs• se pun la fiert in lapte cu putina
• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs
• se pun la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit
• ceapa si feniculul se taie julien si se calesc in unt cu sare si piper
• marul se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru a se coace
• odata fierti, scurgeti ficateii de lapte si puneti-i intr-un bol incapator, adaugati ceapa, feniculul, marul si coniacul si mixati putin cu blender vertical Breville Hand Blender, pe viteza mica
• lasati sa se raceasca putin compozitia, dupa care adaugati branza mascarpone si continuati sa mixati
• treceti apoi ficatul printr-o sita, pentru a fi si mai fin, si lasati-l la frigider pana se raceste.
Dulceata de afine:
• puneti vinul intr-o craticioara si lasati-l sa se reduca, la foc potrivit (sa fiarba pana iese alcoolul si ramane doar aroma)
• adaugati in acesta cuisoarele si batonul de scortisoara
• adaugati apoi afinele si micsorati focul
• la cca 15 min dupa ce le-ati adaugat, puneti si zaharul
• amestecati pana se dizolva si lasati cca 4-5 min pentru a se ingrosa
• lasati dulceata sa se raceasca inainte de a o servi
• montati pate-ul de ficat rece pe un cruton sau pe paine prajita, peste care puneti un varf de cutit de dulceata de afine.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii