Pateu de ficat

Se pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in patru si ficatul taiat felii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ficat de porc
  • 1 ceapa
  • 100 gr carne tocata
  • 1 jumatate de lamaie
  • 1 mar
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in patru si ficatul taiat felii. Se fierbe la foc mic 20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Se dau prin masina de tocat carnea si ficatul. Peste amestec se adauga sare si se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. In amestec se adauga un ou fiert si un mar taiat felii. Se amesteca cu putin piper macinat, se asaza pe o farfurie garnisita cu frunze de salata verde.
Se serveste in aceeasi zi, decorat cu jumatati de masline si felii de castravete acru.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Budinca de chia cu fructe
1
Budinci

Budinca de chia cu fructe

Chia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...

Budinca de chia cu fructe
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
3
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
4
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
5
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Parteneri
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile...

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia