Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul si romul. Se amesteca bi
Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul si romul. Se amesteca bine pana ce se obtine o pasta buna si gustoasa. Prapurul sau o foaie de aluat se asaza intr-o oala mica, unsa cu unt, se pune pateul, se inveleste cu foaia si se fierbe pe baie de apa, acoperit cu capac, la cuptor timp de 2 ore. Apoi, se scoate oala din apa si se introduce din nou in cuptor, sa se rumeneasca, tot vreo 2 ore.
Se serveste rece.
Alte aperitive:
Chiftelute
Rosii umplute cu piept de pui
Arici din pateu de ficat de pui
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii