Un aperitiv delicios care merita incercat!
Se taie si se intinde pieptul cu ciocan de snitele, pe cat se poate de subtire si pe cat posibil sa ramana bucata intreaga. Se sareaza si pipereaza, apoi se da la rece.
Pregatim umplutura astfel: curatam sfecla de coaja si o fierbem cateva minute in apa cu sare, apoi o dam prin razatoare. Orezul spalat in apa rece se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Patrunjelul si spanacul congelat se dau la blender impreuna cu un strop de ulei de masline si 2 catei de usturoi, pana obtinem o pasta. Se curata ciupercile de pielita si apoi se feliaza subtire, ceapa curatata se taie julien, ardeiul se feliaza, 2 catei de usturoi se feliaza si ei, si apoi calim totul intr-o picatura de ulei, la foc iute, amestecand continuu pana se inmoaie zarzavatul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca bine.
Intr- o forma de cozonac unsa cu ulei, se asaza aluatul de foietaj taiat in fasii subtiri de 1 cm, asezate in ,,x", apoi se asaza fasiile de piept de pui, ca o captusala a formei, se intinde in strat subtire orezul fiert, deasemeanea ca o captuseala, si pe fundul formei dar si pe pereti, presand bine orezul cu dosul unei furculite sau al unei linguri. Se vine cu urmatorul strat de verdeata, apoi cu sfecla fiarta si rasa, presand bine fiecare strat. Se toarna jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se asaza de-a lungul, ouale fierte taiate in jumatate, pe lung, se acopera cu restul de umplutura, presandu-se usor cu dosul furculitei. Se impletesc capetele fasiilor de aluat deasupra dupa ce am acoperit bine cu marginile pieptului de pui. Se ung fasiile de aluat cu galbenus de ou, apoi se presara deasupra seminte de susan. Se da forma la cuptor, la foc potrivit, cca 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se feliaza in felii groase de 2,5-3 cm. Poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii