Taiati puiul si sunca in bucati. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute. Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi a
Taiati puiul si sunca in bucati.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute.
Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi apa in fir subtire, cubul de pui faramitat si laptele, amestecand pana devine ca o crema moale.
Fierbeti si mestecati pana se ingroasa. (la atata lichid, se va ingrosa doar putin).
Rasturnati intr-un castron, adaugati mazarea, puiul si sunca, amestecati si lasati la racit.
Intindeti 2 foi de placinta. Captusiti cu o foaie o forma cu diametru de 20 cm (eu am pus in capacul unui vas de yena rotund) dupa ce ati uns-o in prealabil cu margarina, si puneti amestecul in centru. Puneti si a doua foaie de placinta si presati marginile.
Puteti decora cu o impletitura din aluat. Ungeti cu lapte, faceti 2 crestaturi in varf si dati la foc tare 25 min si moderat 15 min (eu am preincalzit cuptorul si apoi am tinut-o la aceeasi temperatura, la minim - ca al meu cuptor cam arde, vreo 35- 40 min, pana prinde culoare).
Pofta buna!
Reteta Placinta de pui cu ciuperci a fost propusa de costache.raluca pe forum culinar.ro
Alte retete de placinta gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci,
Placinte Englezesti
Burek cu carne
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii