Taiati puiul si sunca in bucati. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute. Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi a
Taiati puiul si sunca in bucati.
Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si prajiti 2 minute.
Adaugati faina si mai prajiti un minut, apoi apa in fir subtire, cubul de pui faramitat si laptele, amestecand pana devine ca o crema moale.
Fierbeti si mestecati pana se ingroasa. (la atata lichid, se va ingrosa doar putin).
Rasturnati intr-un castron, adaugati mazarea, puiul si sunca, amestecati si lasati la racit.
Intindeti 2 foi de placinta. Captusiti cu o foaie o forma cu diametru de 20 cm (eu am pus in capacul unui vas de yena rotund) dupa ce ati uns-o in prealabil cu margarina, si puneti amestecul in centru. Puneti si a doua foaie de placinta si presati marginile.
Puteti decora cu o impletitura din aluat. Ungeti cu lapte, faceti 2 crestaturi in varf si dati la foc tare 25 min si moderat 15 min (eu am preincalzit cuptorul si apoi am tinut-o la aceeasi temperatura, la minim - ca al meu cuptor cam arde, vreo 35- 40 min, pana prinde culoare).
Pofta buna!
Reteta Placinta de pui cu ciuperci a fost propusa de costache.raluca pe forum culinar.ro
Alte retete de placinta gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci,
Placinte Englezesti
Burek cu carne
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii