Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm.
Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm. Se curata de pielite ca sa ramina curata, apoi, se aseaza intr-o folie de plastic alimentar si se bate cu ciocanelul de snitele pina se fragezeste bine. Felia obtinuta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru a putea fi rasucita impreuna cu umplutura fara ca aceasta sa curga in afara: aproximativ 15 x 20 cm.
Se pregateste umplutura pentru aperitiv .
Ceapa tocata se caleste in ulei pina se inmoaie, dupa care se adauga ciupecile. Se lasa sa fiarba impreuna pina scade toata zeama lasata de ciuperci.
Se adauga sare, piper, dupa preferinta, apoi se pune chimenul, patrunjelul tocat si pesmetul, amestecindu-se bine. Se indeparteaza dupa foc, se adauga cascavalul si se lasa sa se combine aromele.
Ardeiul capia se coace si se curata, dupa care se taie in suvite de 1 cm latime, in lungul ardeiului. Eu am copt si un ardei gras, pentru culoare, dar mi s-a parut a fi prea multa umplutura si nu l-am mai folosit.
Am asezat fiecare felie de carne pe un fund de bucatarie si am pus deasupra umplutura de ciuperci, intinzind-o uniform pe suprafata feliei. Apoi am asezat suvite de ardei capia.
Am intors capatul feliei de carne peste umplutura dupa care am rulat pina la capat. Am obtinut astfel o rulada pe care am fixat-o cu o legatura de ata de bumbac asa incit sa nu se desfaca, procedind in acelasi fel cu toate feliile de carne.
La sfirsit ruladele de carne cu ciuperci le-am asezat intr-un vas de sticla termorezistenta si am adaugat jumatate de cana cu apa acoperind vasul cu capacul sau si introducindu-l la cuptor. Dupa aproximativ 30 de minute am intors ruladele si, pregatind din timp o emulsie cu ulei de masline si boia dulce, le-am uns pe suprafata exterioara apoi am presarat si semintele de susan.
Le-am introdus pentru inca 30 de minute in cuptor dar fara capac, pentru a se rumeni frumos.
Cand ruladele de carne cu ciuperci au fost gata, le-am asezat pe un platou cu o garnitura de cartofi taranesti.
O masa gustoasa si satioasa, gustul carnii fiind putin estompat de umplutura aromata, usor picanta datorita chimenului, dar in nici un caz uscata sau fada. Impreuna cu o Feteasca neagra a avut un gust desavirsit.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii