Rulou din carne de porc si ciuperci

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc (muschi filé) - 800 g
  • ceapa - 200 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 800 g / 400 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia dulce de ardei - 2 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata si se spala lame. Daca ciupercile sunt conservate, acestea se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga ciuperci, sare, piper, patrunjel verde si se continua inabusirea inca 10 minute. Bucatile de carne se acopera cu compozitia obtinuta, se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei sau 50 ml untura, se introduc la cuptor si se stropesc continuu cu apa. Faina se dizolva in apa rece, se adauga boia si smantana, apoi totul se da in fiert, impreuna cu 100 ml de ulei sau 100 g untura. Sosul se strecoara peste rulou, care se mai fierbe inca 10 minute.

Ruloul din carne de porc si ciuperci se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita