Rulou din carne de porc si ciuperci

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc (muschi filé) - 800 g
  • ceapa - 200 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 800 g / 400 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • smantana - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia dulce de ardei - 2 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Ruloul din carne de porc si ciuperci este un aperitiv delicios si consistent. Carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat putin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata si se spala lame. Daca ciupercile sunt conservate, acestea se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga ciuperci, sare, piper, patrunjel verde si se continua inabusirea inca 10 minute. Bucatile de carne se acopera cu compozitia obtinuta, se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu 50 g ulei sau 50 ml untura, se introduc la cuptor si se stropesc continuu cu apa. Faina se dizolva in apa rece, se adauga boia si smantana, apoi totul se da in fiert, impreuna cu 100 ml de ulei sau 100 g untura. Sosul se strecoara peste rulou, care se mai fierbe inca 10 minute.

Ruloul din carne de porc si ciuperci se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa