Rulouri umplute din muschi de porc

Un aperitiv pentru sarbatorile de iarna!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri umplute din muschi de porc

Ingrediente

  • 500 gr muschi de porc
  • 200 gr spanac frunze congelat
  • 250 gr varza rosie
  • 75 gr de orez
  • 50 gr mix de legume deshidratate
  • 1 ceapa
  • carne de pasare
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei de masline
  • 10 boabe de piper negru
  • 3-4 foi de dafin
  • 150 ml vin alb demidulce
  • 100 gr pastrama haiduceasca sau bacon afumat
  • marar
  • patrunjel verde
  • amestec de plante aromatice de Provence

Mod de preparare

Se taie muschiul in 3 bucati care apoi se intind cu ciocanul de lemn pentru snitele. Se sareaza si aromatizeaza cu amestecul de plante de Provence, se pipereaza si se dau 2-3 ore la rece (ideal ar fi de seara pentru a 2 zi). Se caleste jumate de ceapa rosie intr-o picatura de ulei, apoi se adauga spanacul frunze si se caleste 2-3 minute. Se sareaza si condimenteaza dupa gust, apoi adaugam in el si verdeata taiata fin. Se lasa la racit. Se taie varza rosie subtire, apoi se caleste si ea impreuna cu cealalta jumatate de ceapa. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se fierbe orezul in 150 ml apa, cu sare si mix de legume deshidratate fara sare. Se acopera si se lasa la racit. Se imparte in 3 parti pastrama afumata si se asaza fiecare parte sub cate o bucata de muschi intins, de porc, se intinde in strat uniform pe fiecare bucata de carne cate un strat de orez, apoi de spanac si la urma de varza rosie. Se ruleaza cu grija si prindem rulourile cu scobitori din bambus. Se asaza rulou langa rulou in tavita, apoi se stropesc cu ulei, se presara deasupra legume deshidratate, se adauga si vinul si 200 ml de apa, boabele de piper si foi de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da 30 de minute la cuptor. Dupa 30 de minute se da folia la o parte si se mai lasa inca 20 de minute, udand din cand in cand rulourile cu zeama din tavita. Se servesc calde alaturi de o garnitura, dupa preferinta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos