Salata cu porc fript si alioli

Salata cu porc fript si sos alioli este o minunata reteta de salata, usor de preparat, usoara de digerat si consistenta in acelasi timp.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata cu porc fript si alioli

Ingrediente

  • 350 g muschi de porc
  • sare
  • piper
  • ulei
  • o punga de salata mixta
  • usturoi
  • smantana dulce
  • alioli

Mod de preparare

„Nepoate, tine minte: omu - om si porcu – fript!”, Asa-mi spunea bunicul meu, referindu-se si intr-un caz si celalalt la caracter, desigur. Nu intru acum in detalii, ca ma tem sa nu ma lungesc prea mult cu filosofeniile si sa uit de mancare.

Deci, va propun sa ne intalnim la imbinarea dintre dieta si porc, la granisa dintre salata si chiolhan. E simplu, va trebuie pentru asta o punga de salata mixta (o scoateti din punga, o spalati, o zvantati, picurati peste ea putin ulei, presarati putina sare si gata salata) si de un muschi de porc. Nu mare, ca la 350 de grame. Il frecati cu sare si piper si cu o lingurita de ulei, apoi il puneti pe gratar ori pe tigaia grill ori intr-o tigaie antiaderenta. il rotiti pe toate partile cam un sfert de ceas.

Intre timp, preparati bunatate de sos de usturoi cu traditie la Mediterana si mai nou patruns la noi in forma asta: puneti cativa catei de usturoi intr-un mojar, cu o piscatura sanatoasa de sare de mare. Frecati bine sarea si usturoiul, turnati peste ele trei linguri de ulei (dar treptat, nu din prima) si continuati sa frecati, pana obtineti o maioneza groasa (nu-i maioneza, doar seamana). Dupa ce-i savarsita fapta asta, puneti peste pasta de usturoi si niste smantana, cam trei linguri. Amestecati si de vreti mai multa finete, turnati si o lingura de smantana dulce.

Luati porcul de la fript, dati-i doua minute sa-si revina dupa o asa experienta apoi taiati-l in felii groase de jumate de centimetru. Amestecati-l cu salata si cu alioli.


Contrastul de dulce-sarat-amarui (de la salata) si acela de rece-cald dintre salata, alioli si muschiuletul tocmai fript o sa va incante, precis.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide