Snitel de salau in sos dulce

Pestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul paralel cu sira spinarii

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un salau mare
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 linguri de faina
  • o ceapa
  • 2 ardei
  • 2 lingurite de miere
  • 3 linguri de bulion
  • un pahar cu apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul paralel cu sira spinarii, pe ambele parti, obtinandu-se doua fileuri. Acestea se taie in jumatati. Se dau prin faina, prin ou si prin pesmet si se rumenesc in ulei bine incins. Se scot din tigaie si se lasa pe o farfurie, acoperite, sa ramana calde.

In uleiul in care s-au prajit snitelele din peste, se pune ceapa curatata si taiata solzisori si ardeiul taiat cubulete. Se adauga mierea, amestecandu-se bine. Cand sosul incepe sa se ingroase, se subtiaza cu apa calduta in care s-a desfacut bulionul. Se acopera vasul, lasand sosul sa scada. Se potriveste de sare si piper. Snitelele calde se asaza pe un platou si se servesc impreuna cu sos si cu garnitura de cartofi pai.
Alte retete aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Chiftelute

Rulada de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc