St. Jaques in trei feluri

Reteta St. Jaques in trei feluri apartine maestrului bucatar Horia Simon.

Complexitate
redusa
St. Jaques in trei feluri

Ingrediente

  • Ingrediente pt salata
  • o scoica St. Jacques
  • cateva frunze de rucola
  • cateva firicele de germeni
  • 1/2 grepfrut
  • sare
  • piper
  • 10g unt
  •  
  • Ingrediente pt. Sashimi
  • doua scoici St. Jacques
  • cateva firicele de chives
  • cateva grame de wasabi
  • 10ml sos soia
  • 10g radacina de ghimbir prospat rasa
  •  
  • Ingrediente pentru St. Jaques prajit
  • o scoica St. Jacques
  • 10g icre de Manciuria
  • 30g unt
  • 20g smantana lichida
  • 1 catel de usturoi
  • 1g lecitina de soia
  • cateva frunze de spanac

Mod de preparare

St. Jacques in 3 feluri: Salata afumata de citrice si St. Jacques; Sashimi de St. Jacques si St. Jacques prajit, icre de Manciuria si emulsie de unt si usturoi

Pentru salata:

Bucata de scoica se cresteaza cu varful unui cutit, se asezoneaza si apoi se caleste in unt. Rucola si germenii se amesteca intr-un bol, apoi se asezoneaza si se stropesc cu putina zeama de grepfrut.

Pentru Sashimi:

Bucatile de scoica si firicelele de chives se toaca cu ajutorul unui cutit. Radacina de ghimbir se curata si apoi se da pe o razatoare fina. Totul se pune intr-un bol, apoi se adauga putina pasta de wasabi si putin sos de soia si se amestca bine. Se lasa la rece circa. 10 minute.

Pentru St. Jacques prajit:

Scoica se caleste cu putin unt, apoi se cresteaza cu varful unui cutit. Smantana lichida se incalzeste putin, apoi se amesteca cu untul si usturoiul pisat; se omogenizeaza pana se topeste untul. Apoi se adauga lecitina si cu ajutorul unui blender se spumeaza.



Salata de rucola se asaza pe o farfurie intr-un colt, se orneaza cu doua bucati de pulpa de grepfrut. Scoica rumenita se asaza deasupra. Toata salata se acopera cu un pahar de vin rosu. Cu ajutorul unui pistol de afumat se introduce fum din lemn de para sub paharul de vin si se retine cat mai mult fum posibil sub pahar. Pentru ca salata sa se afume, este nevoie ca fumul sa stea cel putin 5 minute inchis sub paharul de vin.

Pe o bucata de piatra dreptunghiulara (aici am folosit o bucata de sare din mina de la Praid) se asaza sashimi-ul de scoica, in prelabil scurs de surplusul de lichid. Bucata de piatra/sare se orneaza cu cateva picaturi de pasta de wasabi, iar turnuletul de sashimi se orneaza cu un firicel de chives.

Intr-o lingura se asaza carnea de scoica crestata, apoi se adauga emulsia de unt cu usturoi, frunzele de spanac, iar la urma cateva boabe de icre de Manciuria.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate
Bucataras.RO

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate

Retete "inspirate de toamna" Această rețetă delicioasă...

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola