Budinca de conopida

Budinca de conopida este foarte usor de preparat. Contine unt, faina, lapte, oua, cascaval, sunca si smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • sare
  • 80 gr unt
  • 50 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr cascaval ras
  • 50 gr sunca
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Se fierbe conopida in apa cu sare, apoi se lasa la racit. Se prepara un sos alb din faina, lapte, galbenusurile si putin cascaval ras. Se unge o forma cu unt, se adauga conopida desfacuta in buchetele, se amesteca cu sunca tocata si se toarna sosul alb. Se lasa la rumenit o jumatate de ora, apoi se presara cu cascaval ras si smantana.

 


Se serveste calda.
Alte retete culinare:
Legume la cuptor
Mancare de mazare
Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci