Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chec aperitiv cu urzici proaspete

Ingrediente

  • 1 castron mare de urzici
  • 10 oua
  • 500 gr.faina de grau
  • 300 gr.cascaval de casa
  • 300 gr.carnati
  • 1 mix gogosari
  • 500 ml.chisleac
  • (iaurt de casa)
  • 100 ml. ulei
  • 2 pl.praf de copt
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita boia de ardei dulce
  • sare dupa gust

Mod de preparare

-Se curata urzicile cu manusi pe maini,se clatesc de cateva ori cu apa rece si se pun la fiert cu putina apa,se da doar un cocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile,se scurg bine si pot fi pregatite.

-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun cu putina sare la robot si se mixeaza,galbenusurile se pun intr-un castronel.

-Cand albusurile sunt spuma se adauga galbenusurile si se continua mixarea la viteza mica,se adauga chisleacul putin cate putin in mixare continua,uleiul,faina de grau in amestec cu praful de copt si se mixeaza usor pana la incorporare dupa care se opreste mixarea.

-Se pun intr-un vas putin mai mare,mixul de gogosari,cascavalul ras,carnatii taiati in bucati mici,urzicile tocate nu foarte marunt,se toarna compozitia de aluat,se amesteca cu o paleta si se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm,dupa ce a fost pus in tava hartie de copt.

-Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit,cand este rumena este semn ca este gata,se verifica cu o scobitoare,daca nu se lipeste aluatul pe scobitoare este semn ca checul nostru este gata.Se scoate si se lasa pe aragaz sa se racoreasca incet dupa care se portioneaza.Se poate turna compozitia in doua tavi mari de la cozonaci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Urzicile sunt de doua feluri:

-Urzici vii,ele inteapa foarte tare dar sunt foarte sanatoase chiar si cand te inteapa,sunt ca si tratament impotriva reumatismului.

-Urzici moarte sunt urzici care sunt moi si pufoase la atingere,ele nu inteapa si sunt si ele folosite ca remediu in diferite boli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Cosulete din foietaj, cu de toate
Bucataras.RO

Cosulete din foietaj, cu de toate

Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...

Cosulete din foietaj, cu de toate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!