Imi place sa pregatesc dovleci in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii . Am incercat mancare scazuta, chiftelute cu quinoa, supa de dovlecel, degetele cu parmezan din dovlecel si acuma a venit randul acestor chiftelute. Sunt foarte bune mai ales ca sunt facute la cuptor si impreuna cu sosul au fost minunate.
Legumele le spalam si le curatam de coaja. Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol. Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana, ouale, sare, piper, oregano si ghimbir (optional). Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin. Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt. Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti. Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade. Se lasa sa se raceasca pe tava. Noi am servit cu un sos de sfecla rosie cu hrean.
Sosul:
Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea. O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea. Blenduim si gata sosul. Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii