Cosulete aperitiv de primavara

Pentru familia mea acest aperitiv este deja un preparat al casei, simplu si usor de preparat si foarte gustos, plin de culoare, ne amintim de zilele calde ale primaverii!

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Cosulete aperitiv de primavara

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • 100 g mazare boabe
  • 100 g fasole alba si verde pastai
  • un ardei rosu
  • 2 cepe mari rosii
  • o lingurita de peperoncino
  • ulei de masline
  • sare
  • oua de prepelita
  • amestec de condimente

Mod de preparare

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm.

Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa.Lasam sa fiarba inabusit si cand s-a evaporat toata zeama,lasam sa se caleasca totul bine,adaugam si peperoncino si dam tigaia deoparte sa se raceasca un pic.

Asezam patratele de foi de placinta intr-o forma de briose astfel incat sa formam un cosulet cu mai multe colturi si suprapunem minim 4 patrate in care vom pune umplutura de legume calite,vom sparge cate un ou de prepelita si vom da la cuptor cca 15-20 minute ,la foc domol,pana se rumenesc cosuletele frumos si oul capata crusta.Se mananca ca si aperitive calde dar si reci,sunt delicioase!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc