Cosulete aperitiv de primavara

Pentru familia mea acest aperitiv este deja un preparat al casei, simplu si usor de preparat si foarte gustos, plin de culoare, ne amintim de zilele calde ale primaverii!

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Cosulete aperitiv de primavara

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • 100 g mazare boabe
  • 100 g fasole alba si verde pastai
  • un ardei rosu
  • 2 cepe mari rosii
  • o lingurita de peperoncino
  • ulei de masline
  • sare
  • oua de prepelita
  • amestec de condimente

Mod de preparare

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm.

Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa.Lasam sa fiarba inabusit si cand s-a evaporat toata zeama,lasam sa se caleasca totul bine,adaugam si peperoncino si dam tigaia deoparte sa se raceasca un pic.

Asezam patratele de foi de placinta intr-o forma de briose astfel incat sa formam un cosulet cu mai multe colturi si suprapunem minim 4 patrate in care vom pune umplutura de legume calite,vom sparge cate un ou de prepelita si vom da la cuptor cca 15-20 minute ,la foc domol,pana se rumenesc cosuletele frumos si oul capata crusta.Se mananca ca si aperitive calde dar si reci,sunt delicioase!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori