Pasta de avocado

Pasta de avocado este un bun aperitiv, pentru ca se poate servi pe cubulete de paine sau in causuri de ou sau fructe, cum ar fi lamaia, si in plus, este extrem de satioasa si delicioasa.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Pasta de avocado

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 1 avocado mare
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • 1 varf de cutit de piper negru macinat
  • 1 lingurita cu suc de lamaie proaspat
  • 1 fir de ceapa verde.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala avocado. Se cresteaza pe lungime, apoi se misca usor stanga-dreapta, astfel incat sa iasa jumatatile. Apoi se scoate, cu ajutorul unei linguri, samburele dur (acesta se poate planta). Se curata de coaja avocado. dupa care miezul se stropeste cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze.

Se baga in blender avocado. Piureul se amesteca cu ceapa(spalata si tocata fin). SE adauga dupa gust condimente. Pasta de avocado se poate servi pe paine ptajita. Constituite un aperitiv delicios, dar se poate servi si la micul dejun. Pasta de avocado este consistenta, asta pentru ca avocado sau "untul vegetal" contine foarte multe grasimi bune sau acizi grasi nesaturati, buni pentru scaderea colesterolului si arderea grasimilor depozitate in organism, asa ca daca vreti sa slabiti, includeti in meniu avocado,


Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Idei delicioase.


Pasta de avocado se serveste rece, stropita cu putina zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia