Pasta de linte si naut

Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din ferici

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Pasta de linte si naut

Ingrediente

  • naut si linte
  • ulei
  • un catel de usturoi taiat in bucati mari
  • cateva frunze de patrunjel
  • zeama de lamaie (cam o lingura)
  • putina sare
  • putin piper si niste cumin macinat
  • apa rece ori putin iaurt
  • seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta
  • ulei de masline extravirgin pe deasupra

Mod de preparare

Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire (si spun „din fericire” pentru ca ambele sunt bune pentru sanatatea tractului digestiv), prietenii nostri orientali care au deschis mici ori mai mari carciumi in Romania, ne reobisnuiesc cu aceste doua minuni. Imi place sa le folosesc separat ori impreuna, in supe-creme, ori in paste asemanatoare cu hummus-ul sau sa le amestec in diferite mancaruri. De obicei folosesc din conserva, pentru ca nu am vreme de pierdut cu inmuiatul si fiertul lor.

Aceasta mancare se face usor si destul de repede. E destul sa puneti nautul si lintea, de pe care ati scurs zeama, intr-o tigaie cu putin ulei. Alaturi de ele, un catel de usturoi taiat in bucati mari si cateva frunze de patrunjel. Puneti tigaia pe foc si o tineti acolo doar cat sa se incalzeasca toate, lucru care ajuta la transferul aromelor de la un ingredient la altul. Stoarceti zeama de lamaie (cam o lingura) peste toate cele din tigaie, amestecati bine si presarati putina sare, putin piper si niste cumin macinat. Faceti pasta cu ajutorul unul blender si daca vedeti ca-i prea consistenta pentru gustul vostru, puteti sa o lungiti cu apa rece ori putin iaurt. Se serveste pe bucati de paine HapiHap.

Eu obisnuiesc sa presar seminte de floarea soarelui si de dovleac peste cremele de felul asta, simt ca le imbogatesc. Daca mai pun si o lingura de ulei de masline extravirgin pe deasupra, nu mai am nevoie de nimic altceva pentru o gustare sanatoasa si gustoasa.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide