Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 100 ml
  • ulei
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de verdeata
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita de bulion
  • 200 ml
  • supa de carne

Mod de preparare

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte, fara a se rupe. Umplutura se prepara din ceapa tocata marunt si prajita in untdelemn, la care se adauga orezul ales si spalat bine. Se fierbe aceasta compozitie si la urma se adauga bulionul.

Dupa ce amestecul s-a racit, se umple prazul. Capetele se dau prin faina.

Bucatile de praaz, astfel umplute, se prajesc in ulei incins.

Separat, se prepara un sos de rosii astfel: se caleste faina in ulei incins, apoi se adauga, putin cate putin, apa si bulionul.

Se adauga prazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
Alte retete

Salata boeuf

Mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori