Taiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si oregano-ul pana devin moi. Pisam
Taiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si oregano-ul pana devin moi. Pisam cartofii si ii lasam putin la racit, adaugam drojdia inmuiata in lapte, oul si faina. Aluatul trebuie sa fie moale, daca este necesar putem adauga faina sau lapte. Framantam bine aluatul si il lasam 30 de minute la dospit. Apoi il intindem la 2 degete grosime si taiem forme de 3-4 cm in diametru. Gaurim mijlocul formelor cu degetul si formam rondele. Putem forma si bastoane sau potcoave. Le prajim in ulei fierbinte, la inceput acoperite cu un capac apoi fara. Exteriorul va fi crocant iar interiorul va ramane moale.
Alte retete culinare recomandate
ardei umpluti
Tocanita de pui cu cartofi
Ciuperci umplute
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii