Aceasta reteta se prepara de Craciun, in vestul Europei, este asemanatoare salatei boeuf, dar este mult mai usoara, digestibila, fara asa multa maioneza. Vi-o recomand cu mare drag, sigur nu veti regreta.
Ouale, morcovii, cartofii si muraturile le taiem cubulete mici. Pieptul de fazan( poate fi si de pui, dar eu am facut o supa de fazan si mi-a ramas pieptul si morcovii de la ea) si muschiul tiganesc se taie fasii iar ciupercutele rondele. Daca sunt mai mari, le taiati marunt. Ceapa verde o tocam marunt cu codite cu tot, pe care le punem separat. Scoatem semintele de rodie. Pe platoul de servire punem cateva frunze de salata verde creata( dupa ce am spalat-o si am scurs-o bine de apa), iar in mijloc distribuim stratul de cubulete de cartofi. Nu stiu cu ce taiati voi zarzavatul pentru salata boeuf, dar eu il tai cu o sita pentru prajit chiftelute sau cartofi, dupa cum vedeti in imagine . Peste stratul de cartofi pe care l-am sarat si piperat, punem un strat de morcovi taiati cubulete. Vom face apoi cateva locasuri in care vom aseza mai tarziu, "lumanarile" . Amestecam maioneza cu partea alba de la ceapa, asezonam daca este necesar, apoi asezam al treilea strat al salatei. Va fi singura maioneza in salata. Atat ! Carnea din pieptul de fazan si muchiul tiganesc le presaram acum peste stratul cu maioneza, formand al patrulea strat. Feliile de cascaval le ungem cu putina maioneza, le rulam cu grija sa nu se rupa si avem astfel "lumanarile " iar in mijloc le punem cate o feliuta de ardei gras rosu care va fi "flacara" lumanarilor. Asezam " lumanarile" in locasul lor , in jurul lor punem putina salata verde creata, apoi cozile tocate de ceapa verde. Ciupecile urmeaza; o parte le punem pe marginea de jos a salatei( ornam salata cu ele) si o parte le punem deasupra salatei. Presaram apoi bobitele (semintele) de rodie. O delicioasa salata, foarte aspectuoasa si mult mai sanatoasa. Incercati-o si sigur nu veti regreta. Pofta mare sa aveti !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii