Salata Advent

Aceasta reteta se prepara de Craciun, in vestul Europei, este asemanatoare salatei boeuf, dar este mult mai usoara, digestibila, fara asa multa maioneza. Vi-o recomand cu mare drag, sigur nu veti regreta.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata Advent

Ingrediente

  • 1 piept fiert de fazan
  • 150 gr muschi tiganesc
  • Cantitatile sunt in functie de cata salata doriti sa faceti.
  • cartofi fierti
  • morcovi fierti
  • castraveti murati
  • gogosar murat
  • ciupercute mici fierte
  • 3 felii cascaval
  • 1 rodie
  • 1 salata verde creata
  • 2 linguri maioneza facuta in casa
  • ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Ouale, morcovii, cartofii si muraturile le taiem cubulete mici. Pieptul de fazan( poate fi si de pui, dar eu am facut o supa de fazan si mi-a ramas pieptul si morcovii de la ea) si muschiul tiganesc se taie fasii iar ciupercutele rondele. Daca sunt mai mari, le taiati marunt. Ceapa verde o tocam marunt cu codite cu tot, pe care le punem separat. Scoatem semintele de rodie. Pe platoul de servire punem cateva frunze de salata verde creata( dupa ce am spalat-o si am scurs-o bine de apa), iar in mijloc distribuim stratul de cubulete de cartofi. Nu stiu cu ce taiati voi zarzavatul pentru salata boeuf, dar eu il tai cu o sita pentru prajit chiftelute sau cartofi, dupa cum vedeti in imagine . Peste stratul de cartofi pe care l-am sarat si piperat, punem un strat de morcovi taiati cubulete. Vom face apoi cateva locasuri in care vom aseza mai tarziu, "lumanarile" . Amestecam maioneza cu partea alba de la ceapa, asezonam daca este necesar, apoi asezam al treilea strat al salatei. Va fi singura maioneza in salata. Atat ! Carnea din pieptul de fazan si muchiul tiganesc le presaram acum peste stratul cu maioneza, formand al patrulea strat. Feliile de cascaval le ungem cu putina maioneza, le rulam cu grija sa nu se rupa si avem astfel "lumanarile " iar in mijloc le punem cate o feliuta de ardei gras rosu care va fi "flacara" lumanarilor. Asezam " lumanarile" in locasul lor , in jurul lor punem putina salata verde creata, apoi cozile tocate de ceapa verde. Ciupecile urmeaza; o parte le punem pe marginea de jos a salatei( ornam salata cu ele) si o parte le punem deasupra salatei. Presaram apoi bobitele (semintele) de rodie. O delicioasa salata, foarte aspectuoasa si mult mai sanatoasa. Incercati-o si sigur nu veti regreta. Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori