Salata Cobb

Salata Cobb este " salata salatelor" americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit, Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes, a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii, fiind preparata in toate marile restaurante.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata Cobb

Ingrediente

  • sare
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 Avocado
  • 100 gr bacon felii
  • 1 piept pui
  • 200 gr rosii cherry
  • 10 oua prepelita fierte
  • 50 gr unt
  • 100 gr porumb dulce
  • 1oo gr cascaval
  • piper proaspat macinat
  • pentru sos
  • 2 linguri otet de visine din dulceata
  • 2 linguri ulei masline cu chilli
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin unt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa. Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins untul, prajim feliile de bacon pe ambele parti pina se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie. Salata verde si varza le taiem in fasii subtiri fideluta. Avocado bine copt ( daca nu este destul de copt cand il cumparati, puneti-l intr-o punga de hartie , impreuna cu un mar sau o banana, inchideti punga la gat, lasand sa intre putin aer. In 3 zile se coace - avocado sta in copac 18 luni abia dupa ce este cules se coace), il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure. Cu o lingura scoatem miezul fructului pe care il taiem marunt, cubulete. Ouale de prepelita fierte le curatam de coaja si apoi le taiem in doua. Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau un niste pahare patrate. Punem pentru inceput putina salata verde fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si 1/2 de ou pe margini. Urmeaza apoi 1/2 de rosii cherry, varza verde fideluta si cuburi de cascaval. De fapt ordinea in care puneti alimentele este aleatorie. Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde. Din restul alimentelor ramase ( am facut 5 pahare), am montat o salata intr-un bol transparent. Cu 5 minute inainte de servire, am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele. In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra. O salata deosebita, buna ca aperitiv .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie