Salata Cobb

Salata Cobb este " salata salatelor" americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit, Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes, a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii, fiind preparata in toate marile restaurante.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata Cobb

Ingrediente

  • sare
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 Avocado
  • 100 gr bacon felii
  • 1 piept pui
  • 200 gr rosii cherry
  • 10 oua prepelita fierte
  • 50 gr unt
  • 100 gr porumb dulce
  • 1oo gr cascaval
  • piper proaspat macinat
  • pentru sos
  • 2 linguri otet de visine din dulceata
  • 2 linguri ulei masline cu chilli
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin unt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa. Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins untul, prajim feliile de bacon pe ambele parti pina se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie. Salata verde si varza le taiem in fasii subtiri fideluta. Avocado bine copt ( daca nu este destul de copt cand il cumparati, puneti-l intr-o punga de hartie , impreuna cu un mar sau o banana, inchideti punga la gat, lasand sa intre putin aer. In 3 zile se coace - avocado sta in copac 18 luni abia dupa ce este cules se coace), il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure. Cu o lingura scoatem miezul fructului pe care il taiem marunt, cubulete. Ouale de prepelita fierte le curatam de coaja si apoi le taiem in doua. Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau un niste pahare patrate. Punem pentru inceput putina salata verde fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si 1/2 de ou pe margini. Urmeaza apoi 1/2 de rosii cherry, varza verde fideluta si cuburi de cascaval. De fapt ordinea in care puneti alimentele este aleatorie. Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde. Din restul alimentelor ramase ( am facut 5 pahare), am montat o salata intr-un bol transparent. Cu 5 minute inainte de servire, am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele. In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra. O salata deosebita, buna ca aperitiv .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!