Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este un aperitiv delicios potrivit si pentru zilele de post. Aperitivul cu cartofi este crocant in exterior.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Samosa cu cartofi

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  •  
  • Umplutura:
  • 4-5 cartofi medii
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita ghimbir
  • chimen
  • 1 ardei copt
  • corinadru
  • curry
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.
Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute
Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii taiem bucati.
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul tocat si condimetele,lasam cca 1 minut sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartofii si ardeii tocati, potrivim de sare si piper dupa gust si mai lasam cca 2-3 minute pe foc. Lasam sa se raceasca intr-o farfurie.
Intindem coca intr-o foaie subtire, taiem patratele si le umplem cu o lingura de umplutura.
Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetele (ca la coltunasi)
Le prajim in ulei incins,pe ambele parti,le scoatem pe un servetel absorbant.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore, eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!"
Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.


Servim samosa cu cartofi calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide