Spanac la cuptor

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile galbene:
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • si sare
  • Pentru foile verzi avem nevoie de aceleasi ingrediente ca si la cel galben doar ca in plus ne trebuie 250 gr de spanac
  • Pentru umplutura ne trebuie:
  • 1 pachet de margarina
  • 100 g de branza de burduf
  • 1 cutie mare cu pate de ficat
  • 1 conserva de ciuperci

Mod de preparare

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se intinde si se coace pe fundul tavii.

Dupa ce s-a copt, se scoate o planseta si se taie pe lung in doua parti egale.

Foile verzi se pregatesc asa: se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza. Dupa aceea se amesteca cu 250 gr de spanac fiert si taiat foarte fin.

Se coace totul pe fundul tavii si dupa ce s-a copt se taie in doua parti egale.

Umplutura:

Se imparte in 3 parti egale 1 pachet de margarina. O parte se amesteca cu branza de burduf si eventual cu putin piper sau boia. O alta parte se amesteca cu o cutie de pateu de ficat, iar a treia parte se amesteca cu ciuperci din cutie spalate si taiate fin.

Montarea:

O foaie verde, se unge cu un strat de ciuperci, o foaie galbena si catre se unge cu pasta de branza, iar o alta foaie verde se unge cu pateu peste care se pune o foaie galbena.

Dupa ce totul a fost montat se pune la frigider dupa care se taie si se serveste.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac aici:

Salata spanac cu branza

Supa de spanac,

Rulada de spanac su sunaca si branza,

Mancare de spanac,

Spanac in foietaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide