Spanac la cuptor

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile galbene:
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • si sare
  • Pentru foile verzi avem nevoie de aceleasi ingrediente ca si la cel galben doar ca in plus ne trebuie 250 gr de spanac
  • Pentru umplutura ne trebuie:
  • 1 pachet de margarina
  • 100 g de branza de burduf
  • 1 cutie mare cu pate de ficat
  • 1 conserva de ciuperci

Mod de preparare

Se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se intinde si se coace pe fundul tavii.

Dupa ce s-a copt, se scoate o planseta si se taie pe lung in doua parti egale.

Foile verzi se pregatesc asa: se pune la fiert uleiul, laptele si putina sare pana ce compozitia da in clocot, dupa care se adauga faina.

Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale pe rand, amestecand bine pana se omogenizeaza. Dupa aceea se amesteca cu 250 gr de spanac fiert si taiat foarte fin.

Se coace totul pe fundul tavii si dupa ce s-a copt se taie in doua parti egale.

Umplutura:

Se imparte in 3 parti egale 1 pachet de margarina. O parte se amesteca cu branza de burduf si eventual cu putin piper sau boia. O alta parte se amesteca cu o cutie de pateu de ficat, iar a treia parte se amesteca cu ciuperci din cutie spalate si taiate fin.

Montarea:

O foaie verde, se unge cu un strat de ciuperci, o foaie galbena si catre se unge cu pasta de branza, iar o alta foaie verde se unge cu pateu peste care se pune o foaie galbena.

Dupa ce totul a fost montat se pune la frigider dupa care se taie si se serveste.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac aici:

Salata spanac cu branza

Supa de spanac,

Rulada de spanac su sunaca si branza,

Mancare de spanac,

Spanac in foietaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Bucataras.RO

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!