Eu consider ca o tarta sarata poate fi un aperitiv binevenit la orice masa festiva!
Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt, un ou amestecat cu untul topit si un praf de sare. Se intinde in foaie rotunda (se intinde intre folie de plastic), apoi se asaza in forma unsa cu un pic de unt, se inteapa cu furculita.
Se amesteca crema de branza cu smantana, cu oul si un praf de sare, se adauga si un praf de busuioc, dupa gust, cu jumatate de ardei taiat cubulete mici si cu mazarea fiarta si scursa bine. Se toarna umplutura in forma peste blat, se decoreaza cu rosioarele feliate si cu restul de ardei ramas, se presara cateva boabe de mazare si se da la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Se portioneaza in felii dupa ce s-a racit un pic. Pofta buna!
E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantana
Comentarii