Tarta rustica cu blat aromat din gris

Un blat aromat cu multe legume!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu blat aromat din gris

Ingrediente

  • sare
  • blat gris:
  • 2 oua
  • 150 g faina alba
  • 150 g gris
  • 100 g unt topit
  • ierburi aromate de Provence
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 4 ciuperci proaspete
  • o mana de rosii Chery
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva bucatele de conopida
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider.

Intre timp,  punem buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare, iar dupa 5 minute, se scurg bine.

Se taie ciupercile feliute si apoi se calesc un pic in ulei de masline, se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan in strat subtire de 0,5 cm dupa forma in care punem tarta. Se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se presara buchetele de conopida, rondele de ardei gras, se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate, se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile Chery si feliile de ciupercute prajite.

Dam totul la cuptor cca. 25 minute, pana se rumeneste un pic blatul. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portiona tarta. Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat, avand un gust deosebit de bun. iar legumele completeaza aroma, desavarsind preparatul!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc