Tarta rustica cu blat aromat din gris

Un blat aromat cu multe legume!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu blat aromat din gris

Ingrediente

  • sare
  • blat gris:
  • 2 oua
  • 150 g faina alba
  • 150 g gris
  • 100 g unt topit
  • ierburi aromate de Provence
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 4 ciuperci proaspete
  • o mana de rosii Chery
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva bucatele de conopida
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider.

Intre timp,  punem buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare, iar dupa 5 minute, se scurg bine.

Se taie ciupercile feliute si apoi se calesc un pic in ulei de masline, se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan in strat subtire de 0,5 cm dupa forma in care punem tarta. Se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se presara buchetele de conopida, rondele de ardei gras, se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate, se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile Chery si feliile de ciupercute prajite.

Dam totul la cuptor cca. 25 minute, pana se rumeneste un pic blatul. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portiona tarta. Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat, avand un gust deosebit de bun. iar legumele completeaza aroma, desavarsind preparatul!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide