Oua umplute picante - in aspic

Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poate sta in

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de mustar
  • 100 grame ulei
  • 100 grame carne de pasare sau sunca
  • 2 castraveti in otet
  • sare
  • piper
  • citeva frunze de salata verde
  • aspic

Mod de preparare

Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poate sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce maioneza este gata.

Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat sau tocate cu satarul. Se adauga castravetii tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf. Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Imprejur se pun foi de salata verde.
Pentru estetica, ouale umplute se pot monta in aspic in pahare de 150 ml. Si apoi se asaza pe frunza de salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de fasole boabe uscate
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...

Ciorba de fasole boabe uscate
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos