Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poate sta in
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poate sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce maioneza este gata.
Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat sau tocate cu satarul. Se adauga castravetii tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf. Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Imprejur se pun foi de salata verde.
Pentru estetica, ouale umplute se pot monta in aspic in pahare de 150 ml. Si apoi se asaza pe frunza de salata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii