Croque monsieur

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Croque monsieur

Ingrediente

  • 10 felii de paine toast
  • cca 60 g unt
  • 5 felii de sunca
  • 150 g cascaval ras ( am folosit Gouda) si un sos bechamel facut din : cca 20 g unt
  • o lingura de faina
  • 150 g lapte
  • putina sare

Mod de preparare

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L-am luat de pe foc si l-am lasat deoparte.

Am uns toate feliile de paine cu unt moale (eu l-am pus 30 secunde in cuptorul cu microunde) apoi am unit cate doua felii, punand la mijloc cate o felie de sunca.

Am obtinut 5 sandwich-uri pe care le-am uns pe toate partile cu un strat subtire de sos bechamel,apoi le-am acoperit pe ambele parti cu cascaval ras. Cascavalul adera usor la felia de paine, datorita bechamelului.

Le-am pus in tava de aragaz acoperita cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei( e de preferat hartia de copt, cascavalul tinde sa se lipeasca de aluminiu)si le-am copt in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, timp de 10 minute ( pana s-au rumenit frumos).

Se mai pot coace si in toaster, eu prefer sa le fac in cuptor deoarece le coc pe toate odata.

Sunt foarte bune, usor crocante pe magine ( depinde de cat de mult sunt tinute in cuptor/toaster) si pufoase in interior.
Pofta buna!

Reteta Croque monsieur a fost propusa de narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de sandviciuri gasiti aici:

Sandviciuri picante,

Sandviciuri cu brinza de vaci,

Sandviciuri asortate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide