Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu. Cu siguranta o sa va placa… este delicios!
Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs.
Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare. Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras. Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii